mieletonsuomenhistoria

MIELETÖN SUOMEN HISTORIA

Komedia kansamme vaiheista!

Iloisen illan takuumiehinä tekijäkolmikko kaupungin suurimpien komediahittien takaa: Riku Suokas, Heikki Syrjä ja Heikki Vihinen.

Mieletön Suomen historia vyöryy vuoristoradan lailla Suomen satavuotisen historian huippukohdasta toiseen. Se on komedia Suomesta, suomalaisuudesta ja kansakuntamme itsenäisyyden ajan historiasta.

Ei tarvitse itse osallistua. Nojaa taaksepäin, ota mukava asento ja nauti!

Suomi 100-vuotta. Menikö ohi? Ei hätää, elä se uudelleen!

Rooleissa Heikki Hela, Marika Heiskanen ja Jere Riihinen
Kirjoittanut Heikki Syrjä, Riku Suokas ja Heikki Vihinen
Ohjaus Riku Suokas ja Heikki Syrjä
Pukusuunnittelu Kaisa Loponen

PÄÄNÄYTTÄMÖ

Kesto noin 2 tuntia sisältäen väliajan
Ensi-ilta 18.1.2017

LIPUT 36 € / 34 € / 26 €

"Tarinaa leikataan näppärästi, kuvakulmat vaihtuvat, homma rullaa eteenpäin kuin mäkiauto, vähän pompahdellen, mutta kevyesti.

On kolme näyttelijää, joista revitään kaikki irti. Marika Heiskanen, Heikki Hela ja Jere Riihinen heiluvat hiessä koko parituntisen ja ovat helkkarin hyviä.

Jere Riihisestä on kasvanut melkoinen kumiukko ja kultakimpale komedian tarpeisiin. Nuori mies tempoo tyylikkäitä vetoja toinen toisena jälkeen, oli sitten kyse Dannyn imitoinnista, Angry Bird -pelihahmon tyypittelystä tai rasvaisen liukkaasta juontajasta. Riihisellä on armoton rytmitaju ja akrobaattinen keho. Ja sääret, joita kelpaa esitellä sukkahousuissa ja korkokengissä. Myös alas valahtaneella haarakiilalla." -Anne Välinoro, Aamulehti 19.1.

 
lippu.fi