pmr-tuntematon

PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON

Panu Rajalan juhlavuoden draama

Tohtori Panu Rajala on kirjoittanut itsenäisyytemme juhlavuotta juhlistamaan näytelmän kirjailija Väinö Linnasta. Tässä draamassa jatkosodan käynyt Linna kirjoittaa suurteostaan Tuntematon sotilas. Monet aikalaiset Väinö Linnan läheisyydestä sekä romaanin henkilöt pääsevät ääneen, kun kansakuntamme historiaa kirjoitetaan.

Näyttelijä Tuukka Huttunen nähdään yksin kaikissa näytelmän yli kahdessakymmenessä roolissa. Hän joutuu taipumaan moneksi rintamataisteluissa sekä sodassa kriitikoita vastaan. Teatterinjohtaja Panu Raipian ohjauksessa isossa roolissa ovat myös videoiden ja äänien maailmat.

Ohjaus ja lavastus Panu Raipia
Videosuunnittelu Ilari Kellokoski
Pukusuunnittelu Kaisa Loponen
Rooleissa Tuukka Huttunen

"Kun laitosmies Väinö Linna kirjoitti suurta sotaromaania, jonka pelkäsi jäävän aivan tuntemattomaksi..." toteaa kirjailija Panu Rajala näytelmästään.

PÄÄNÄYTTÄMÖ

Ensi-ilta 2.11.2017
Kesto 1 h 45 min väliaikoineen

LIPUT 32 € / 30 € / 22 €

"Syksyn teatteritapaus onnistuu viemään kaikkein pyhimpään, Väinö Linnan pään sisään – "Jokaisen suomalaisen pitäisi nähdä tämä"
Panut Rajala ja Raipia ovat tehneet uskomattoman teon. Tuukka Huttusen hurja suoritus viimeistelee Komediateatterin täysosuman, joten Päämäärä Tuntematon on viiden tähden esitys.
Samalla se menee heittämällä vuosituhannen viiden tärkeimmän esityksen joukkoon. Suomessa."

Matti Kuusela, Aamulehti 3.11.2017

"Tuukka Huttunen ottaa todella kirjaimellisesti näyttämön haltuunsa. Hän hallitsee roolit niin suvereenisti, että esityksen jälkeen jää miettimään miehen nerokasta tapaa tulkita esim. Linnaa, Tampereen kaupunginkirjaston johtajaa Mikko Mäkelää tai kirjailija Jaakko Syrjää. Pelkästään Huttusen roolisuoritusta on suorastaan nautinto katsella."
Jukka L. Savolainen – smackthejack.net 3.11.2017

 

Esitykset ajalla 13.01.2018 - 21.04.2018

Seuraavat esitykset

Ke 28.02.2018 klo 19:00
PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON
To 08.03.2018 klo 19:00
PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON
Ke 14.03.2018 klo 19:00
PÄÄMÄÄRÄ TUNTEMATON
lippu.fi