Teatteri

Tampereen Komediateatteri sijaitsee keskustassa, helppojen kulkuyhteyksien varrella. Tunnelmallinen, linnamainen Komediateatterin Juhlatalo herättää ihailua sekä ulkoa että sisältä. Lähellä on monia nähtävyyksiä: Tampereen Tuomiokirkko, keskuspaloasema, museokeskus Vapriikki, legendaarinen hotelli Tammer ja toki kauniisti kuohuva Tammerkoski. Vuosien varrella Komediateatterissa on tuotettu todella monipuolista ja hauskaa kulttuuritarjontaa kaikenikäisille. Ei ihme, että on menty katsojaennätyksestä toiseen! Teatterinjohtaja Panu Raipian sanoin: "Teatterin tulos ei kuitenkaan ole lukuja, vaan tunteita - naurua ja kyyneleitä."

Uusi Päänäyttämö avattiin syksyllä 2006, kun 256 -paikkainen katsomo saatiin saneerattua arkkitehti Pertti Nevan johdolla. Tuolloin liikuntaesteisten pääsy teatteriin helpottui uuden hissin ja pyörätuolinostimen myötä. Vuonna 2009 saatiin Paviljonki-ravintola kesäteatterin yhteyteen sisäpihalle, joten kyllä katsojien kelpaa herkutella – vaikka sade ropisisi! Teatterin sisäpihalla sijaitseva katettu ulkoilmakatsomo laajeni kesällä 2012.

Lokakuusta 2011 alkaen Komediateatterin kiinteistö on lämmennyt maalämmöllä. Sähköenergiana on käytetty tuulisähköä jo vuosia ja kesällä 2015 käyttöön otettiin 44 aurinkoenergiapaneelia. Olemme ylpeitä sanoessamme, että olemme myös teatterina ekologisuudessaan ainutlaatuinen kulttuurikokonaisuus Tampereella ja koko Suomessa.

Tervetuloa!

 
lippu.fi